Az edésburgonya sütése nem bonyolult

A burgonya elkészítése nem kíván mesterszakácsot. Azt viszont kevesen tudják, hogy az az édesburgonya sütése sem nagyobb kihívás. Ráadásul egy rendkívül ízletes és egészséges zöldségről van szó. Többféle módon is el lehet készíteni, ezzel garantálva, hogy sohasem lesz unalmas az elfogyasztása. Megsüthetjük egészben, kockázva, csíkokra szelve.

Azonban fontos tudni, hogy az elkészítése több időt vesz igénybe, mint a hagyományos burgonya esetében. Bármelyik változatát is kívánjuk az asztalra tenni, mindegyik más-más feldolgozási trükköt igényel. Amennyiben egészben szeretnénk feldolgozni, mindenképpen egyforma méretű darabokat helyezzünk a sütőbe, amiket előzőleg villával megszurkáltunk. Előzetesen nincs szükség olajra vagy fűszerekre.

Miután megpuhult, pihentetjük és ízesítjük. A kockákra szelt verziója ezért olyan kedvelt, mert fűszeresebbre és ropogósabbra lehet elkészíteni. Túl sok olajat ebben az esetben se használjunk, mert zöldség magába szívja és ropogós külső helyett, ázott hatást fog kelteni. Az édesburgonya sütése hasábokra szelve is lehetséges, ami könnyen a gyermekek kedvence is lehet.

Bármelyik fogást is választjuk, ha körültekintően készítjük el, akkor egy megunhatatlan fogáshoz jutunk. Az sem elhanyagolható szempont, hogy az édesburgonya sütése nagyban hozzájárul az egészségünk támogatásához. Dobjuk fel a mindennapi étkezésünket ezzel a szuper zöldséggel! Az eltérő változatoknak hála, garantáltan az egész család kedvence lesz. Próbáljuk ki a különböző édesburgonya sütése céljából leírt praktikákat!

Add a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük