A skót whisky mindenkit lenyűgöz

Kizárólag arra a palackra kerülhet fel az ezzel a névvel ellátott címke, ami Skóciában készül, emellett minimum 3 évig és 1 napig tölgyfahordóban érlelődik. Alapvetően a skót whisky kétféle fajtáját különböztetik meg, ami a malt és a grain. Ezeket gyakran összekeverik egymással, aminek eredményeképpen megszületik a sokak által kedvelt blended. A gyártók célja a kombinációval nem más, mint az, hogy egy új, változatos karakterekkel rendelkező nedűt hozzanak létre, amit megfizethető áron kínálhatnak.

Meg kell említeni, hogy a népszerű típusokhoz gyakran 15-50 eltérő nedűt használnak fel. A skót whisky erjedése során gyümölcsös karaktert kap, a tőzegnek hála pedig különleges füstös ízzel gazdagodik. Az érleléshez alkalmazott tölgyfahordó mézes, kissé vaníliás jelleget kölcsönöz a nedűnek. A hordóban áll be a végleges színe, zamata és illata. A skót whisky fogyasztására nincsenek szabályok, csupán szokás kérdése.

Általában tisztán, vízzel, jéggel vagy szódával kerül a pohárba. Hosszú italokhoz is gyakran veszik alapul. Ha egy közelgő esemény alkalmával nem tudja milyen ajándékot válasszon a szeretteinek, barátainak, akkor ne törje tovább a fejét, ugyanis egy ilyen különlegességgel garantáltan örömet fog okozni!

Saját részre vagy a bárszekrény gazdagítása céljából is érdemes beszerezni néhány üveggel. Nincs olyan alkalom, amikor a skót whisky ne állná meg a helyét és ne dobná fel a hangulatot. Körülbelül 2000 variációban van forgalomban, így nem minden esetben egyszerű a választás. Az online kereskedések oldalain szemügyre veheti a széles kínálatot, sőt, a szűrő segítségével kategorizálhatja a termékeket.

Add a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük